Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
22.3 °C 53%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Γαλλία: Ανοικτό πιθανότητα νέων πρόωρων εκλογών
Ημερομηνία: 10/6/2025, 09:16 - Εμφανίσεις: 12



Περίπου έναν χρόνο από την ημέρα που ο Γάλλος πρόεδρος απεφάνθη να διαλύσει την κάτω βουλή του Κοινοβουλίου, την ισχυρότερη νομοθετική εξουσία στη Γαλλία, μετά τη συντριπτική ήττα του κόμματός του στις ευρωεκλογές, ο Εμανουέλ Μακρόν αφήνει εκ νέου ανοικτό να επαναλάβει την κίνηση αυτή και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Ο Μακρόν απειλεί ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την εξουσία του για νέα προσφυγή στις κάλπες «Εύχομαι να μην υπάρξει άλλη διάλυση, αλλά δεν έχω συνηθίσει να στερούμαι από τον εαυτό μου μια συνταγματική εξουσία», δήλωσε τη Δευτέρα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με το αν είχε αποκλείσει την πιθανότητα να κάνει ένα τόσο ασυνήθιστο βήμα.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Σύμφωνα με δηλώσεις του στον Τύπο από τη Νίκαια, έπειτα από την ομιλία του στη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία των ωκεανών, ο Γάλλος ηγέτης δήλωσε ότι θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει αυτήν την εξουσία εάν τα πολιτικά κόμματα αποφασίσουν να υιοθετήσουν μια «εντελώς ανεύθυνη προσέγγιση και να μπλοκάρουν τη χώρα».

Ως τώρα πάντως, έχει δηλώσει δημόσια ότι πιθανότητα πρόωρων εκλογών δεν εξετάζεται.

Ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ιδιωτικές συζητήσεις για πρόωρες εκλογές στη Γαλλία Νωρίτερα φέτος, το Bloomberg δήλωσε ότι ο Μακρόν είχε συζητήσει πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών με τον στενό του κύκλο, καθώς η επιστροφή του στη διεθνή σκηνή βοήθησε στην ενίσχυση της δημοτικότητάς του στο εσωτερικό.

Η εκ νέου διάλυση της Εθνοσυνέλευσης θα μπορούσε να απειλήσει τη σχετική σταθερότητα που απολαμβάνει η Γαλλία από τον Δεκέμβριο, όταν ο Μακρόν διόρισε τον Φρανσουά Μπαϊρού ως πρωθυπουργό.

Πριν από αυτό, ο Μακρόν υπέστη καταστροφικές εκλογές τον περασμένο Ιούλιο που διέσπασαν την Εθνοσυνέλευση και την άφησαν χωρίς καμία ομάδα που να κατέχει την πλειοψηφία, προκαλώντας μήνες πολιτικού χάους.

Ήταν τότε που τα γαλλικά ομόλογα δέχθηκαν σημαντικά πλήγμα, με τις αποδόσεις να εκτινάσσονται και τη χώρα να δανε...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
22.3 °C 53%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies